De voordelen van Pilates

De voordelen van Pilates

Pilates wordt steeds populairder, verschillende celebrities zweren erbij en dat is niet zonder reden! Maar wat is het nou eigenlijk? Pilates is een manier om je bewust te worden hoe je houding is, je ademhaling en de manier waarop je beweegt. Het is een soort ontdekkingsreis door je lichaam waar vele voordelen aan verbonden zitten. Ben jij nou benieuwd wie dit kan beoefenen en wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder.

Pilates, Nijmegen, The Movement StudioVoor wie is deze sport?

Veel mensen gaan ervan uit dat Pilates alleen voor vrouwen is, maar niks is minder waar! Of je nou een man of een vrouw bent, jong of oud, iedereen kan het doen. Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo en niveau deze sport beoefenen en zo kan iedereen zijn eigen doelen nastreven. Bij The Movement Studio in Nijmegen zijn er ook verschillende lessen voor het beoefenen van Pilates. Zo is er een beginnersgroep waar je je bij kan aansluiten als je net begint, maar als je voor wat meer uitdaging wilt gaan kan je kiezen voor de intermediate groep. Zo zit er voor iedereen wel iets bij. Neem dus vooral een kijkje bij ons in Nijmegen!

 

De voordelen

Volgens Libelle zijn er meerdere voordelen aan het doen van Pilates. Zo verbeter je onder andere je lichaamshouding en je wervelkolom en je hele lichaam wordt hierdoor soepel en sterk. Ook kan Pilates je helpen om blessures te voorkomen, het vermindert stress en daarnaast is het een goede ondersteuning als je ook nog andere sporten uitvoert. Hoe fijn is dat? Er zitten dus genoeg voordelen aan het beoefenen van deze sport!

 

Ben je geïnspireerd geraakt door deze blog en wil jij ook de voordelen van Pilates ervaren? Vraag dan een proefles aan voor maar € 13,- bij The Movement Studio in Nijmegen en wie weet tot snel!