Melt Method®

 

Melt Methode in Nijmegen

Nieuwe datum:
Melt Methode® intro-workshop:  VOL
Zondag 7 januari 2024: 10.00-12.00u Cordium,  € 35
De roller en balletjes kun je dan uitproberen.
Start 7-weekse Melt Methode® cursus  VOL
Dinsdag 9 januari 2024: 18.00-19.00u Cordium  € 145
De lessen worden begeleid via whatsapp met ondersteunende filmpjes en adviezen .
Voor de cursus heb je de speciale Melt roller en balletjes nodig, deze kun je aanschaffen tijdens de workshop of de 1e les. Kosten zijn € 169.
Ook mogelijk via borg als je het niet zeker weet of MELT iets is wat je vaker wilt doen: je betaalt dan  €189 en wil je materialen terug geven aan het eind van de cursus krijg je € 119 terug. 

MELT Method®: therapeutic self-care treatment for every body

Ha fijn, eindelijk in Nijmegen!
Heb je last van je rug of (chronische) pijn? Stijf als je ’s ochtends opstaat?  Spanning in je nek, pijnlijke knieën of hielspoor? Kortom: is bewegen moeizamer en pijnlijker geworden?  Je kunt hier zelf wat aan doen… neem de regie in handen en start met MELT!

Wat is de De MELT Methode:
een wetenschappelijk onderbouwde, simpele  ‘zelfzorg’ behandeling met behulp van een speciale zachte roller en balletjes.  De MELT Methode is ontwikkeld door Sue Hitzman. Je leert hoe je pijnloos zelf je bindweefsel kunt masseren en hydrateren.  MELT helpt je chronische pijn te verminderen en gezond en actief te blijven. MELT hydrateert het bindweefsel en brengt het zenuwstelsel opnieuw in evenwicht. Drie keer per week 10 minuten aan MELT doen helpt al om vastzittende spanning in je lijf op te lossen en je weer fitter te  voelen.

MELT is een zelfzorgsysteem dat ook is ontwikkeld om je te helpen je (sport)prestaties te verbeteren, je mentale en fysieke stress die zich in het dagelijks leven ophoopt in je bindweefsel, te elimineren. Dit vóórdat deze aanhoudende pijn en dysfuncties veroorzaakt of het herstel daarvan bemoeilijkt.


MELT is voor mensen

  • met pijnklachten
  • die stress ervaren
  • athletisch bezig zijn
  • stijf zijn
  • sportprestaties willen verbeteren
  • in behandeling zijn bij de fysio/chiropractor/ostheopaat/manueel therapeut
  • in de overgang zitten
  • klachten willen voorkomen
  • zelf de regie willen nemen
  • rheuma, fybromyalgie of arthrose hebben

kortom voor iedereen die lekker in z’n vel wil zitten en dit zelf in de hand wil hebben…


Waarom zelfmassage van je bindweefsel?
Bindweefsel verbindt en communiceert met alle organen, je hersenen, spieren en gewrichten in jouw lichaam. Het staat in verbinding met elk systeem van het lichaam zoals het, spijsverterings-, lymfe- , ademhalings- en je autonome zenuwstelsel.

Bindweefsel kan uitdrogen… hoe dan? Ons dagelijks leven zorgt voor stress en spanning. Dit kunnen fysieke spanningen zijn, bijvoorbeeld omdat je de hele dag achter je laptop zit of omdat je intensief sport. Maar ook emotioneel en mentaal bouw je spanningen op die je lichaam belasten. Al die spanning zet zich vast in het bindweefsel (fascia) van je lichaam en veroorzaakt daar uitdroging. Die uitdroging belemmert het zelfregulerend vermogen van je zenuwstelsel en vermindert het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

Dat zorgt voor een domino-effect dat begint het met stijfheid en pijn. Uiteindelijk leidt het tot veelvoorkomende gezondheidsklachten zoals nek- & lage rugpijn, hoofdpijn, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen en chronische klachten. En als we hiervoor medicatie en/of operaties voorgeschreven krijgen, worden we nog minder actief.

Als je bindweefsel goed gehydrateerd is, houdt het minder spanning vast. Je lichaam functioneert efficiënter en het natuurlijk herstel kan gewoon plaatsvinden. MELT is écht een baanbrekende methode die vastzittende spanning en stress direct aanpakt door het bindweefsel te rehydrateren en het zenuwstelsel weer in balans brengt.

Hierdoor krijg je duidelijke enFoot treatment, Nijmegen, MELT, MELT Method, MELT Methode, The Movement Studio blijvende veranderingen.

Het effect van MELT voel je al in de eerste sessie: dit is het geval bij 90% van deelnemers aan een workshop of cursus.
MELT is ook zeer aanvullend als je therapie hebt voor klachten en je in behandeling bent, bijv. bij de osteopaat, fysiotherapeut, chiropractor of manuele therapeut.

Wil je een op maat gemaakt programma met MELT voor een specifieke klacht? Dit kan in 1 op 1 sessies.

Je hoeft zeker geen klachten te hebben om te MELTen… MELT werkt preventief dus om klachten te voorkomen,  én helpt je om je sport beter te kunnen uitoefenen!


Ben je graag in beweging en zou je liever (ook) een methode willen leren met zachte en eenvoudige bewegingen? Kijk dan op de pagina van Somatics.
Wat is het verschil tussen de Melt Methode en Somatics?
De Melt Methode is een “zelfbehandeling” door middel van massage van je fascia met de roller en balletjes.
Somatics is een zachte en aandachtsvolle beweegmethode waarbij je langzaam en bewust beweegt, meestal liggend op de mat.  Een neuro-musculaire training die de spanning in de spieren terugbrengt en je beweeglijkheid vergroot. Je komt tot rust en meer in verbinding met jezelf.
Beide methodes geven je de regie over je lichaam terug… De methodes zijn zeer verschillend maar beide supereffectief als het gaat om pijnklachten verminderen, mobieler te worden en lekkerder in je vel zitten!

 

https://bit.ly/4bof8iR