Pilates Tune Up

If your spine is inflexibly stiff at 30, you are old. If it is completely flexible at 60, you are young.”
 -Joseph Pilates                                                                                                                                                         

Pilates

Pilates is een bewegingsmethode die al bijna 100 jaar bestaat en ontwikkeld is door Joseph Pilates. De originele methode wordt nog steeds gehanteerd en aangevuld met nieuwe inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

Wat doet Pilates voor je?

Pilates traint de diepe, intrinsieke houdingsspieren. Deze spieren zitten letterlijk verborgen onder de oppervlakkige spieren en zijn daardoor minder zichtbaar en voor de meeste mensen ook moeilijker te voelen. Het trainen en leren activeren van deze spieren, je  ‘powerhouse’,  geeft kracht en stabiliteit aan je rug.  Dit geeft een beschermende werking en helpt rugklachten te voorkomen.
Deze werkwijze helpt je om efficiënt en pijnvrij te bewegen, niet alleen tijdens de lessen maar ook in het dagelijks leven. Door het beoefenen van Pilates krijg je zowel sterke als lange spieren, meer souplesse en en een betere lichaamshouding en balans.
Het is methode die zowel functioneel als super effectief is. Pilates maakt het lichaam sterk, flexibel en vrij om te bewegen zonder beperkingen. Je ontwikkelt een goed bewustzijn van je lichaam en bewegingspatronen. Een echte body-mind training en super “core”workout!

Pilates Tune Up

Resi geeft echt authentieke Pilates matlessen.  Geen snelle sportschool variant, maar bewust bewegen.
De Pilates Tune Up les is een combinatie van Pilates met technieken uit Yoga Tune Up®: Fitness Therapy for Every Day Living.
Core training, zelfmassage voor het bindweefsel, leren bewegen vanuit een stabiel bekken, lichaamsbewustzijn, en vergroten bewegingsmogelijkheid van rug/heupen/schouders.
Er wordt gewerkt met props zoals een band, Pilatesbal en massageballen. De lessen zijn speels, afwisselend en met anatomische wetenswaardigheden. Leer je body blind spots kennen!

Voor wie is Pilates geschikt?

Pilates is voor iedereen: van topsporter tot beginner, van jong tot oud, van yogi tot stijve hark! Voor iedereen die bewust wil bewegen en haar/zijn eigen lichaam beter wil leren kennen.
Doe mee met deze inspirerende matles en je merkt dat je, ook door de dans- en fysiotherapeutische achtergrond van Resi,  gedegen les zult krijgen.

“The Pilates Method of Body Conditioning is complete coordination of body, mind and spirit.”

-Joseph Pilates

Hieronder een fantatisch mooi filmpje over het klassieke Pilates repertoire!